Medgyessy Péter szerint a Fidesz könnyűszerrel nyeri majd meg a következő, 2026-os országgyűlési választást – mondta a 24.hu podcastadásában a volt miniszterelnök.


Nemesebb célja is kell hogy legyen a hatalomnak, mint magának a hatalomnak a megtartása – mondta a 24.hu podcastadásában a volt miniszterelnök.

Medgyessy Péter szerint ahogy a dolgok állnak, az Orbán-kormány már most elkönyvelheti a győzelmet a következő országgyűlési választáson.

A volt miniszterelnök kiemelte, hogy az elmúlt évtized volt a mögöttünk lévő száz év legsikeresebb időszaka Magyarországon. Ennek ellenére – tette hozzá – a kormányzás így sem volt hibátlan. Példának hozta fel a rezsitámogatások fenntartását, ami szerinte nem ösztönzi tudatos takarékosságra a lakosságot.

Medgyessy arról is beszélt, hogy az akkumulátorgyárak Magyarországra telepítése jó stratégia, mivel az autóipar jövője az elektromos meghajtásban van. Szerinte az ezzel kapcsolatos vita felszínes, ebben a kérdésben, úgy véli, mindenkinek a távlati célokat kell szem előtt tartania.

Ugyanakkor kritikát fogalmazott meg az országot feszítő magas kamatok és inflációval kapcsolatban. Úgy látja: a kormány és a Magyar Nemzeti Bank közös felelőssége, hogy ilyen feszült a helyzet a gazdaságban. Véleménye szerint a jegybank túl későn kezdte el a kamatemelést, miközben a kormány a hatalmas pénzosztással politikai okokból elengedte a költségvetést a 2022-es országgyűlési választás előtt.

Kijelentette, hogy mindezzel együtt a következő, 2026-os országgyűlési választás már most eldőlt, az Orbán-kormány könnyen nyer majd. Ennek oka Medgyessy Péter szerint az, hogy a rutinos Fidesz egy tehetségtelen ellenzékkel néz szembe, ami nem is tekinthető küzdelemnek.

Forrás: Hirado.hu