A békéscsabai vonalon Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál hétfőn is dolgoznak a műszaki mentésen, a kisiklott kocsik beemelésén és a pálya helyreállításán – tájékoztatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága hétfőn a Szeged a Mindenem hírportált.


Ezért továbbra sem közlekedhetnek a vonatok azon a szakaszon. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon jelentősen megnő a vonatok menetideje. Törökszentmiklós és Mezőtúr állomások között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Hétfőn egész nap a következő változásokra kell számítani:

  • A Budapestről induló vonatok Szolnokig közlekednek, az utasok Szolnokról a Debrecenig közlekedő InterRégió vonatokkal utazhatnak Törökszentmiklós állomásig. Törökszentmiklós és Mezőtúr állomások között pótlóbusz közlekedik.
  • A Békéscsaba felől a főváros felé tartó vonatok Mezőtúr állomásig közlekednek, az utasok Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbusszal utazhatnak, Törökszentmiklós állomásról alkalmas vonattal utazhatnak tovább.
  • A Tiszatenyő állomásra utazók a szentesi vonatokkal utazhatnak.
  • Budapest és Lőkösháza között az InterCity vonatok, illetve Szolnok és Püspökladány között az InterCity vonatok helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők.