Törvényhez kötötték, hogy július 1-jétől a bankok kötelesek a tiltott szerencsejáték szervezéssel összefüggő bizonyos tranzakciókat visszautasítani írja a pcworld.hu.


A Telex olvasói vették észre már péntekről szombatra virradó éjszaka, hogy nem lehet olyan bankkártyás és bankszámlás tranzakciót sem indítani vagy fogadni, amelyek bizonyos online szerencsejátékokhoz kapcsolódnak. Így például a külföldi online szerencsejáték oldalakon tiltott a pénzmozgás, vagyis többek között az online póker is ellehetetlenedett, aminek egyébként Magyarországon nincs is legális formája jelen pillanatban. 

Egy olvasói érdeklődésre az OTP olyan tájékoztató választ küldött, amelyben tájékoztatta az ügyfelet, hogy július 1-jétől betéti kártyával nem lehet külföldi elfogadóhelyen internetes szerencsejátékkal vagy fogadással összefüggő tranzakciót végezni.

Tehát az ilyen weboldalakon sem befizetni nem lehet, illetve a kifizetés sem megvalósítható. A változást szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvény módosítása írja elő. Kíváncsiak leszünk, milyen következményei lesznek ennek a lépésnek, vagy megtámadják-e a törvényt az érintettek hazai, vagy EU-s platformon.