Kezdődik a vakáció, érdemes az első pár napban a budai hegyekbe indulni és ellátogatni az éppen megint születésnapját ünneplő Gyermekvasútra. Szombaton és vasárnap a hűvösvölgyi végállomásnál LEGO járműbemutatóval várják a gyerekeket, szombat este a Múzeumok Éjszakája fővárosi rendezvényei előtt alkonyatkor különleges utazásra hív a Panoráma expressz. Hétfőn a kisvasút második építési szakasza átadásának lesz a 75. évfordulója.

A nyári szünidő nyitóhétvégéjén a magyar vasút jellemző és ikonikus járműveit, valamint valósághű vasúti környezetet bemutató LEGO modellkiállítást tartanak Hűvösvölgyben. A 100 méter hosszú sínhálózaton a közkedvelt járművek LEGO kockákból megépített kicsi változatai közlekednek majd egész nap. A kiállítás június 22-én és 23-án 10 és 16 óra között tart nyitva a hűvösvölgyi tábor tornacsarnokában, a belépés díjtalan.

Június 22-én, a Múzeumok Éjszakája napján a budapesti éjszakai programok előtt érdemes egy kisvasúti utazással kezdeni az estét és még sötétedés előtt vonatozni egyet a budai hegyekben. Panoráma expressz közlekedik Hűvösvölgy és Széchenyihegy között, az oda-vissza vonatút során a kilátókocsikban a budai hegyek hangulata, az erdő közelsége mindig páratlan élményt nyújt. A különvonat utasai Széchenyihegy állomáson a motorszín épületében a Gyermekvasút 75. évfordulója alkalmából berendezett kiállítást tekinthetik meg. Visszaútban a különvonat alkonyatkor érkezik a Kis-Hárs-hegy melletti panorámaívbe, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a fővárosra. A szerelvény itt várja meg a naplementét, majd indul tovább a hűvösvölgyi végállomásra. A különvonat Hűvösvölgyből 18:55-kor indul, a Múzeumok Éjszakája karszalaggal rendelkezők a Panoráma expresszre gyermekjegyet válthatnak, sőt, ez a kedvezmény már a többi menetrendszerinti járatra is igaz, melyek a két végállomásról 17 óra után indulnak.