Engedély nélkül végzett autóbontást és illegális szoftverekkel is dolgozott egy szekszárdi autószerelő műhely. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai leleplezték a jogellenes tevékenységet.  

A pénzügyőrök ellenőriztek egy szekszárdi műhelyt, ahol a polcokra halmozva, különböző típusú, bontott autóalkatrészeket és a szétszereléshez szükséges eszközöket is találtak. A laptopon illegális szoftverek voltak, és egy hamis autódiagnosztikai eszköz is előkerült. Az ellenőrzés idején éppen autójavítást végző alkalmazott úgy nyilatkozott, hogy a bontásra ítélt autók külföldről érkeztek, a különböző hibakód olvasó szoftvereket pedig a saját járműveik javításánál használták.

A bontáshoz szükséges engedélyt az ellenőrzés ideje alatt nem tudták bemutatni a hatóság embereinek, ezért a pénzügyőrök értesítették a Tolna Vármegyei Kormányhivatal Hulladékgazdálkodási Osztály munkatársait. A Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesület (JAF) munkatársa eseti szaktanácsadóként véleményezte a kárértéket. Megállapította, hogy a hamis szoftverekkel több, mint tízmillió forint vagyoni hátrányt okoztak a jogtulajdonosoknak, ezért a pénzügyőrök az illegális termékeket lefoglalták és szerzői joghoz kapcsolódó jogok, valamint iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmények miatt indítottak eljárást.