Bár a vásárlókat egy sor fogyasztóvédelmi intézkedés védi, nem mindenkitől várható el, hogy naprakész legyen a jogszabályok hálózatában – közölte a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület csütörtökön, a Szeged a mindenem hírportálnak.


Közleményükben mint írták, a pénzügyi fogyasztóvédelem, a közmű-szabályozás, a hírközlés, az élelmiszer-forgalmazás, a gyógyszerkereskedelem, a piacfelügyelet, az egyedi fogyasztói igények rendezése mind-mind olyan terület, amely még a tapasztaltabb fogyasztóknak is feladja a leckét, hogy mikor melyik szervet kell megszólítania ügyei intézésében. Ebben a labirintusban kíván segítséget nyújtani a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület az arra rászoruló fogyasztóknak ingyenes telefonos és internetes tanácsadás útján.

Ingyenesen hívható telefonos tanácsadó ügyfélszolgálattal és elektronikus levelezési címmel várja a fogyasztók megkereséseit a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület. A szervezet szakemberek közreműködésével igyekszik megoldást találni fogyasztóvédelmi kérdésekben az ügyfelek részére. Az Egyesület az alábbi zöld számon és e-mail címen fogadja a megkereséseket, valamint ad tanácsot a megoldásra váró probléma kezelésére.

A DARFE zöld száma: +36 80 804 560
Hívható: Hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 9 órától 15 óráig;
Szerda: 9 órától, 17 óráig; Szombat: 9 órától 13 óráig.
Elektronikus cím: darfepanasz@gmail.com