A MÁV-Volán-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az ország bármely pontjából a fővárosba a szombaton a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre, valamint vasárnap, a Ferenc pápa által a budapesti Kossuth téren bemutatandó szentmisére érkező és onnan hazatérő zarándokok számára – hívta fel ismét a figyelmet, a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága, szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Mint írták, szombaton a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre érvényes belépővel rendelkezők, az azt igazoló regisztrációt felmutatva már pénteken déltől megkezdhetik díjmentesen a Budapestre utazásukat.
    
A díjmentesség a MÁV-START és a GYSEV menetrendszerinti vonatjáratain a másodosztályú kocsikra érvényes. Az esetlegesen szükséges felárat (InterCity), illetve első osztály igénybe vétele esetén az első- és másodosztály közötti különbözetet meg kell fizetni. A díjmentes utazáshoz nem szükséges regisztrációs jegy váltása.
    
Arra is kitértek, hogy a MÁV-HÉV menetrendszerinti járatainak és a Volánbusz agglomerációs járatainak Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszain, valamint a Volánbusz, a Weekendbus, a G-Busline Kft., a Trans-Tour’90 Kft. és a Trans-Vonal Kft. menetrendszerinti helyközi járatain is díjmentes lesz az utazás, amelyhez nem szükséges menetjegy váltása.
    
Az emelt szintű szolgáltatást nyújtó Volánbusz-járat igénybevétele esetén azonban a távolsági kiegészítő jegyet meg kell váltani – jelezték.
    
A vasárnapi budapesti, Kossuth téri pápai szentmisére érkezők szombaton és vasárnap egész nap díjmentesen utazhatnak.
    
Az utazás megkönnyebbítése érdekében vasárnap mentesítő vonatok, illetve egyes vonatok hosszabb viszonylatban közlekednek.
    
A MÁV-START 1500 kárpátaljai fiatal utazását is biztosítja a Kossuth téri pápai misére – áll a közleményben.