Május elsején és előtte változik a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó járatok közlekedési rendje – közölte a Mávinform csütörtök reggel a vasúttársaság honlapján.


A tájékoztatás szerint a Volánbusz és a MÁV-HÉV járatok közlekedési rendje is módosul az ünnep miatt.
Azt írták, a MÁV-START járatai április 30-án az ünnepnapra, május elsején a vasárnapra, 2-án pedig már a munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek.
    
Hozzátették: várhatóan jelentősen megnő az utasforgalom, ezért a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően.
    
A Volánbusz járatai csütörtökön és pénteken munkanapra, 29-én szabadnapra, 30-án és május elsején munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek. Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek.
    
A további részletek, valamint az áruházakat érintő járatok közlekedésének változásai a Volánbusz honlapján érhetők el.
    
A MÁV-HÉV vonatai a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak, a menetrendek elérhetők a bkk.hu/menetrendek weboldalon és a BudapestGO utazástervezőben.
    
A Mávinform kitért arra is, hogy a pápalátogatás kapcsán pénteken 12 órától az utasok a másnapi rendezvényekre szóló belépő felmutatásával utazhatnak díjmentesen Budapestre. Április 29-én és 30-án regisztráció és menetjegy nélkül utazhatnak az emberek Budapestre a rendezvényekre, illetve vissza a rendezvényekről haza, amelyet szóban jelezhetnek a jegyvizsgálónak. A helybiztosítással közlekedő vonatokra a helyjegyet érdemes minél hamarabb megváltani – hívta fel a figyelmet a Mávinform.