Szabálysértési- és büntetőeljárás is indul az ellen az 54 éves nő ellen, aki hamis ruhákat akart eladni. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Somogy vármegyei piacon leplezték le az árust – tájékoztatta a NAV csütörtökön a Szeged a Mindenem hírportált.

Világmárkák utánzatától roskadozott a szántódi piac egyik standja, amit a pénzügyőrök közelebbről is megvizsgáltak. Puma feliratú pólókat, zoknikat, Adidas márkajelzésű cipőket, melegítőket, Calvin Klein rövidnadrágokat, de még Nike-nak látszó cipőket és gyermekmelegítőket is kínált egy magyar asszony, amikor az egyenruhások megjelentek. A népszerű termékek silány minőségén látszott, hogy gyenge színvonalú utánzatok voltak. A kereskedő a pénzügyőrök célirányos kérdéseire úgy felelt, hogy portékáit Szabadkán vásárolta.

A kínálatot a védjegyek jogosulti képviselői is megvizsgálták, amelyekről megállapították, hogy hamisak és a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A járőrök a több mint kétmillió forint értékű árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást.