Az egész raktérnyi szállítmánya hamis volt annak a teherautónak, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M7-es autópályáról kísértek le egy alaposabb mustrára – tájékoztatta a NAV pénteken a Szeged a Mindenem hírportált.

Képünk csak illusztráció

Közleményükben azt írták, a pénzügyőrök a pákozdi pihenőben vették szemügyre a román sofőr áruját. A férfi a bemutatott fuvarokmányok alapján ledlámpákat és különféle fém alkatrészeket szállított Barcelonába. A Romániából érkezett, álcázott rakomány azonban hamis világmárkákat (Chanel, Tommy Hilfiger, Paco Rabanne, Dior, stb.) rejtett, több mint ötezer doboz parfümöt és csaknem nyolcszáz darab ruhát. A termékek „valódiságát” a gyenge minőség és a silány csomagolás is megerősítette.

A pénzügyőrök a csaknem kétszázmillió forint vagyoni hátrányt okozó termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt indítottak eljárást. 

Felhívják a figyelmet, hogy aki kétes eredetű helyről vásárol, az veszélynek teheti ki önmagát. A hamisított termékek akár egészségügyi kockázatot is jelenthetnek.