Két orvos ellen indított büntetőeljárást hálapénz elfogadása miatt a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében – közölte a vármegyei rendőr-kapitányság a police.hu oldalon szerdán.


Azt írták, a megalapozott gyanú szerint a 71 éves és a 46 éves orvos hálapénzt fogadott el betegeitől a vármegyei kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért, miközben állami egészségügyi jogviszonyban járt el.

A nyomozás eddigi adatai szerint az idősebb orvos tizennyolc, míg fiatalabb kollégája nyolc alkalommal fogadott el betegeitől készpénzt. Az orvosoknak átadott hálapénz mértéke alkalmanként tíz- vagy húszezer forint volt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a két főorvost üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanújával hallgatta ki.

A 46 éves orvost a rendőrség őrizetbe vette, míg a 71 éves orvos esetében a személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés elrendelése egészségügyi okokból nem volt lehetséges, így ő a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhet.

A nyomozás teljes körű felderítéssel folytatódik, így várható, hogy a vesztegető oldalon állók létszáma bővülni fog – jegyezték meg.