A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton augusztus 19-én tartják a „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres éjszakai teljesítménytúrát. Az ünnepi hétvégén nosztalgiavonatokkal is várják a kisvasutazni indulókat – tájékoztatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága a Szeged a Mindenem hírportált.

Fotó: MÁV

Szombaton rendezik a már hagyományos, „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres éjszakai teljesítménytúrát. Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait, így például a Nagyrétet, a Makovecz Imre kilátót, a Kaán Károly kilátót, a budaszentlőrinci pálos kolostor romjait, az Erzsébet kilátót, a normafai területeket, Makkosmáriát és a Széchenyi-emléket. A gyalogosan teljesítendő túra szintideje hét óra. Nevezni a rajtnál, a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthon előtt lehet, szombat este 19 és 21 óra között. A túra résztvevői éjszakai különvonattal térhetnek vissza a célból, Széchenyihegy állomásról Hűvösvölgybe. Bővebb információ a Gyermekvasút honlapján található.

Az augusztus 19-20-i hétvégén a hagyományos szerelvények 40-50 percenként közlekednek, és gőzvontatású nosztalgiavonatok is forgalomba állnak.