A baloldal az elmúlt években mindent megtett annak érdekében, hogy a magyar családtámogatási rendszer kiépítését megakadályozza, most pedig vitát generált egy konkrét esetből. A kormány az alkotmányban is rögzít álláspontját.

Ha valaki gyermekek sérelmére követ el bűncselekményt, semmilyen kegyelemben nem részesülhet – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter Orbán Viktor kormányfő bejelentése kapcsán csütörtökön a Hír TV-nek.

Gulyás Gergely kitért arra is, hogy a baloldal az elmúlt években mindent megtett annak érdekében, hogy a magyar családtámogatási rendszer kiépítését megakadályozza. A miniszter elmondta, egy konkrét esetben egy ezzel kapcsolatban kialakult vita miatt érezték feltétlenül szükségesnek, hogy a kormány egyértelművé tegye és az alkotmányban rögzítse, hogy a gyermekek sérelmére elkövetett szándékos bűncselekmények esetén ne legyen lehetőség arra, hogy a köztársasági elnök kegyelmet gyakoroljon.

Úgy gondoljuk, „ez hozzájárul ahhoz, hogy mindenki egyértelműen, világosan és tisztán lássa a kormány büntetőpolitikai céljait, és azt, hogy ha valaki a gyermekek sérelmére követ el bűncselekményt, az semmilyen kegyelemben nem részesülhet” – fogalmazott a miniszter.