Az idei évben július 21. és július 23. között rendezik meg a Formula 1-es versenysorozat Magyar Nagydíját. A rendezvényhez kapcsolódóan forgalmi rend változásokra kell számítania a közlekedőknek az M3-as autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán – tájékoztatta a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hétfőn a Szeged a Mindenem hírportált.

Fotó: Földi Imre

Az M3 autópályán közlekedők a 19-es kilométer szelvénynél lévő „Hungaroring” csomóponton át, valamint a 23-as jelzésű mogyoródi csomópont felől is meg tudják közelíteni a versenypályát. A VIP-vendégek részére az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán a 13–18 kilométerszelvény között a leállósávon külön forgalmi sáv kerül kialakításra. Ezen keresztül csak ők közelíthetik meg a versenypályát.

Budapestről, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felől az M31-es autópályán át is megközelíthető a Hungaroring. Az M5-ös autópálya felől jövők az M0-s autóút 54-es számú csomópontjánál tudnak ráhajtani az M31-es autópályára, majd azon végig haladva, az M3-as autópálya mogyoródi, valamint a 19-es jelzésű csomóponton át érhetik el a versenypályát.

Az ideiglenes forgalmi rendet, sárga színű tájékoztató, illetve az autópályák felett található változtatható jelzésképű táblák jelzik majd.

A verseny befejezését követően, a 19-es kilométer szelvénynél lévő csomóponton át, valamint a mogyoródi csomópontnál is rá lehet hajtani az M3 autópályára. A Hungaroring környékén a forgalom irányítását a rendőrség koordinálja, a versenypálya körüli utak minél gyorsabb kiürítéséhez, a közlekedők mindenképpen kövessék a hatóság utasításait.

Az M3-as autópálya Budapestről Gödöllő felé vezető szakaszán hosszabb menetidőre, szombat és vasárnap délelőtt kell számítani. A Budapest felé vezető irány forgalma várhatóan szombaton az időmérő edzés után, vasárnap pedig a verseny végeztével, 17 és 20 óra között jelentősen nő majd.

A torlódások elkerülése érdekében, vasárnap délután az M3-as autópályán Nyíregyháza felől Budapest felé közlekedőknek, Gödöllőtől az M31-es autópálya – M0-s autóút útvonalat érdemes választaniuk.