Különös feliratú és mintázatú bútorok keltették fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársainak figyelmét egy bolgár autóban az M7-esen – közölte a NAV.

Mint írták, egy férfi és egy nő is utazott abban a Bulgáriából érkező személyautóban, amit a pénzügyőrök egy alapos szemlére kísértek ki a székesfehérvári pihenőbe. Az autóból Chanel és Gucci feliratú asztalok és székek kerültek elő. A harsány stílusú, elitnek tűnő lakberendezési tárgyakat a védjegyek jogosulti képviselője is szemügyre vette és megállapította, hogy azok sértik a jogtulajdonos szellemi tulajdonjogát, azaz engedély nélkül gyártották a bútorokat.

A közel kétmillió forint vagyoni hátrányt okozó árut a pénzügyőrök lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény gyanúja miatt indítottak eljárást.

Az iparjogvédelem alatt állhatnak a találmányok mintái, védjegyei, formái és esetleges speciális formái is. Ennek okán iparjogvédelmi jogok megsértését követi el az, aki az oltalom tárgyának utánzásával, átvételével, forgalomba hozatalával vagyoni hátrányt okoz hívták fel a figyelmet.