A nemzeti konzultáció egyértelműen megmutatta, hogy a magyarok békepártiak, nem támogatják Brüsszel és a dollárbaloldal háborúpárti álláspontját – mondta az EP-képviselő.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A nemzeti konzultáció egyértelműen megmutatta, hogy a magyarok békepártiak, és nem támogatják Brüsszel és a dollárbaloldal háborúpárti álláspontját – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője videóüzenetében. A politikus emlékeztetett: Brüsszel és a dollárbaloldal az első pillanattól kezdve háborúpárti álláspontot képvisel. A dollárbaloldal közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter pedig egészen odáig ment, hogy alig pár héttel a háború kitörése után már egyenesen magyar katonákat is küldött volna a frontra, Brüsszel pedig már lassan két éve irgalmatlan pénzekkel és rengeteg fegyverrel táplálja a háború kiterjedését és elhúzódását – tette hozzá.

Deutsch Tamás kiemelte, a magyarok egyedüliként Európában a nemzeti konzultációban szabadon elmondhatták véleményüket arról, támogatják-e, hogy Brüsszel tovább pénzelje a szomszédban dúló háborút. Az akaratnyilvánítás egyértelmű: a magyarok békét akarnak, nem háborút. Nem támogatják, hogy Ukrajna további 50 milliárd eurót kapjon úgy, hogy annak pénzügyi fedezete nem is áll rendelkezésre – fogalmazott. „A nemzeti konzultáció egyértelműen megmutatta, hogy a magyarok békepártiak és elutasítják Brüsszel és a dollárbaloldal háborúpárti álláspontját” – jelentette ki.

A politikus kitért arra, hogy a magyarok az ukrán európai uniós csatlakozás ügyében is határozottan állást foglaltak: az a véleményük, hogy jelenleg nem adottak a feltételek Ukrajna EU-tagságához, hiszen egy háborúban álló országról beszélünk, aminek sem a népessége sem a határai nem ismertek. Ráadásul – tette hozzá – Ukrajna felzárkóztatása teljesen „térdre kényszerítené” az európai nemzetgazdaságokat. A Fidesz és a KDNP a szomszédban dúló háború ügyében is Magyarország érdekeit képviseli, éppen ezért továbbra is határozottan elutasítják Brüsszel és a dollárbaloldal háborús agitációját és a béke pártján állnak – emelte ki a Fidesz európai parlamenti képviselője.