Szerencsére nem jutott el a szlovák testépítőkhöz az a 23 ezer darab különféle teljesítménynövelő tabletta és növekedési hormont tartalmazó ampulla, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy furgonban találtak.  

Képünk csak illusztráció

Az M5-ös autópályán egy bolgár kisteherautót ellenőriztek a pénzügyőrök, ami a fuvarokmányok szerint Bulgáriából szállított gyűjtőárut Szlovákiába, többek között autóalkatrészeket és képeket. A járőrök az okmányok alapján a szállítmányt kockázatosnak ítélték, így a tételes áruvizsgálat mellett döntöttek. Az ellenőrzéskor a raktérben lévő csomagok között egy „kiegészítők” feliratú dobozban nagy mennyiségű gyógyszert, tablettákat és ampullákat találtak, amelyekről a sofőr semmilyen szállítási okmányt vagy egyéb dokumentumot nem tudott bemutatni.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakértője megállapította, hogy a készítmények Magyarországon nem engedélyezett gyógyszernek minősülnek. A teljesítményfokozókat és tömegnövelő tablettákat a testépítők a gyors izomnövekedés céljából alkalmazzák, azonban az ismeretlen forrásból származó termékek az egészségre károsak, és az emberi életre veszélyesek lehetnek. 

A NAV pénzügyőrei a 8,4 millió forint értékű, Magyarországon nem engedélyezett teljesítményfokozó szereket lefoglalták, és az ügyben egészségügyi termék hamisítása bűncselekmény gyanúja miatt értesítették a rendőrséget.