A MÁV-VOLÁN-csoport is tudomást szerzett arról, hogy újabban adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a MÁV-VOLÁN-csoport nevében. A MÁV-VOLÁN-csoport és a MÁV-START oldalaira megtévesztően emlékeztető Facebook és Instagram oldalakon keresztül népszerűsítenek hamis START klub Prémium kártyát 699 Ft értékben, amely egy évre szóló ingyenes utazást biztosít. Ezeken a közösségi platformokon keresztül próbálják megszerezni a felhasználók személyes adatait és pénzét – tájékoztatta a Máv Zrt. Kommunikációs Igazgatósága pénteken a Szeged a Mindenem hírportált.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a MÁV-VOLÁN-csoport hivatalos weboldalai mindig a mavcsoport.hu, volanbusz.hu, mav-hev.hu, jegy.mav.hu domainek alatt érhetők el. Minden más weboldal vagy hirdetés, amely megtévesztően hasonlít ezekre, nagy valószínűséggel csalásra utal.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján napi 20-30 hívás érkezik a vasúttársaság ügyfélszolgálatára, melyben az utasok a csalásra hívják fel a figyelmet, vagy épp a megtévesztő hirdetésekben ajánlott kedvezményről érdeklődnek.

Fontos nyomatékosan kiemelnünk, hogy a MÁV-START, a MÁV vagy bármely a MÁV-VOLÁN-csoportba tartozó társaság sem hirdet 699 Ft értékben egy évre szóló, ingyenes utazást biztosító START klub Prémium kártyát.

A csalások megelőzése érdekében javasoljuk a mavcsoport.hu oldalon ellenőrzi a MÁV-START Zrt. által nyújtott kedvezményeket.

Amennyiben utasainkban kétség merül fel bármely, az interneten látott kedvezménnyel kapcsolatosan, úgy kérjük, hogy keressék fel a 0-24 órában rendelkezésre álló telefonos ügyfélszolgálatunkat (MÁVDIREKT), amely a +36 (1) 3 49 49 49 -es számon érhető el.

Kérjük, minden esetben járjon el kellő körültekintéssel, amennyiben személyes-, és banki adatait kérik! Soha ne osszon meg személyes-, banki adatokat vagy bármilyen más érzékeny információt gyanús forrásokkal! Mindig ellenőrizze az URL-címet, mielőtt bármilyen linkre kattintana, és ha gyanús tevékenységet tapasztal, azonnal értesítse a hatóságokat. A leghatékonyabb módszere a visszaélések megfékezésére, hogy a közösségi oldalakon jelentjük az adott adathalász hirdetést

A MÁV-VOLÁN-csoport elítél minden esetet, ami az utasok megtévesztése felé irányul, ezért minden esetben jogi útra tereli azokat.