A nyári tartós hőség mindenkit megvisel és ez közlekedésbiztonsági szempontból is komoly rizikófaktort jelent. A vezetők a hőségben általában kevésbé tudnak koncentrálni, a megszokottnál figyelmetlenebbek, a mozdulatok kapkodóvá válnak, ezáltal a hibalehetőségek száma is megnő – hívta fel a figyelmet Vad Róbert, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője.

Elmondta, a nyári hőségben a gyalogosokra is jellemző a dekoncentráltság, a reflexek tompulnak és sokszor nem néznek körül, mielőtt lelépnek az úttestre.

„Ilyenkor csak akkor üljenek volán mögé, ha feltétlenül szükséges útra kelni. Fontos, hogy gyakrabban álljanak meg pihenni, felfrissülni, célszerű a végtagokat átmozgatni, kinyújtani, mely bizonyítottan megkönnyíti a további vezetést. Fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen hűtött ásványvíz, vagy üdítőital a kocsiban! Legyenek türelmesek és tartsanak nagyobb követési távolságot”

– húzta alá.

Hozzátette, a parkoló járművet beszállás és elindulás előtt alaposan ki kell szellőztetni és célszerű bekapcsolni a légkondicionálót.

„A legfontosabb, hogy soha ne hagyjanak gyermeket vagy házi kedvencet tűző napon parkoló autóban, még lehúzott ablakok mellett sem! Ilyenkor a gépkocsi utastere rövid idő alatt felforrósodik, és az extrém magas hőmérséklet súlyos következményekkel járhat”

– emelte ki.

Kis odafigyeléssel komoly kellemetlenségektől óvhatjuk meg magunkat!

...hogy mindenki hazaérjen!

További híreinkért látogass el a www.szegedamindenem.hu weboldalra, vagy kövess minket Facebook illetve Instagram oldalunkon.