Komoly érdeklődés mellett folytatódik a szegedi Kommunikáció Tanszék gyakornoki programja, a Befutó. Az őszi pályázati időszakban 50 pályázat érkezett be, melyek közül az elmúlt hetekben választották ki a szerencsés gyakornokokat a cégek, szervezetek. A Befutó gyakornokai november 9-én, csütörtökön 11 órakor veszik át jelképes megbízóleveleiket a Reök-palotában.


Idén ősszel is óriási volt az érdeklődés az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék gyakornoki programja iránt. A Befutó Programban meghirdetett helyekre közel 50 pályázat érkezett be, mely jól mutatja a fizetett gyakornoki pozíciók fontosságát. A 2023-2024-es tanévben összesen nyolc cég, szervezet csatlakozott a programhoz, mely keretében értékes szakmai tapasztalatokat szerezhetnek a tanszék hallgatói.

A Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke 2015-ben indította útjára a Befutó Gyakornoki Programot. Az elmúlt évek alatt különböző területeken tevékenykedő vállalkozások, szervezetek fogadtak a Befutó keretében kommunikáció szakos gyakornokokat.

A kezdeményezés célja kettős. A tanszék egyrészt a hallgatók tandíjfizetési terheit kívánja csökkenteni, emellett pedig fontosnak tartják, hogy a diákok már egyetemi éveik alatt komoly szakmai tapasztalatot gyűjtsenek – s így tanulmányaik befejezése után könnyebben tudjanak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Az eddigi tapasztalatok rendkívül pozitívak: több korábbi gyakornok kapott állandó álláslehetőséget a programban résztvevő vállalatoknál.