Tematikus sétákon mutatják be a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Füvészkertjének virágzó trópusi orchideáit.

A mérsékelt égövön üvegházakban nevelt trópusi orchideák nagy része ősszel és télen hozza látványos és egzotikus virágait, a Füvészkertben található orchideaház is ilyenkor mutatja legpompásabb arcát. A gyűjtemény mintegy 50 nemzetség több mint 250 egyedét mutatja be, ezek között vannak ún. botanikai fajok és hibridek is. A legtöbb trópusi orchidea melegházi és fán lakó (epifita) életmódot folytat, de vannak köztük talajlakók is, mint a rendkívül egzotikus megjelenésű papucsorchideák. Hidegebb körülményeket igénylő orchidea fajaik közül pedig csónakorchideáik kezdik ilyenkor bontogatni szirmaikat.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén négy alkalommal nyílik lehetőségük a látogatóknak tematikus szakvezetés keretében megcsodálni a Füvészkert orchidea házát, melyeket az orchidea gyűjtemény kurátora tart.

Időpontok: 2024. február 11. vasárnap 10.00 és 13.30 valamint február 24. szombat 10.00 és 13.30.

A helyszín miatt korlátozott létszámmal (max. 15 fő/alkalom) lehet részt venni a szakvezetéseken. Kezdés 10.00-kor és 13.30-kor. Az egy órás programon való részvétel regisztrációhoz kötött.

A jelentkezéseket a sztary.erika@szte.hu címen várják. Kérik, pontosan írják meg a résztvevők nevét, elérhetőségét és a választott időpontot.

A szakvezetés díja 1.000 Ft/fő, melyet a belépőjeggyel együtt a szakvezetések előtt, a Füvészkert pénztárában tudnak megváltani.