A Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara az Enterprise Europe Network Szegeddel közösen idén is megrendezte a TOP 100 Gazdasági Konferenciáját október 12-én Szegeden, a Szent Gellért Fórumban.


A térség immáron hagyományosan legrangosabb gazdasági, társasági eseményén a vállalkozói szférát érintő legfontosabb kérdések voltak terítéken, mint például a vármegye és az ország gazdasági kilátásai, a globalizáció, a hatékony vállalati kommunikáció, valamint a mesterséges intelligencia. A kamara elnökének, Dr. Kőkuti Attilának a felvetésére reagálva Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára kijelentette, hogy Szeged a kormányzati iparfejlesztés fókuszába került, aminek a közeljövőben meg is lesz az eredménye.

A Top 100-hoz kapcsolódóan elismeréseket adott át a kamara elnöke: nagyvállalati kategóriában a ContiTech Rubber Industrial Kft., középvállalati kategóriában a Feszültség Kft., míg kisvállalati kategóriában a Déli-Farm Kft. kapta a díjat. Ezen a rendezvényen adták át a kamara legrangosabb gazdasági elismerését, a Csongrád-Csanád Vármegye Gazdaságáért díjat is, a Hermészt ábrázoló bronz kisplasztikát, melyet idén prof. dr. Szabó Gábor, az ELI ALPS ügyvezetője, a Szegedi Tudományegyetem fenntartói kuratóriumának elnöke kapta. A díjátadó blokk végén Dr. Kőkuti Attila a Csongrád-Csanád vármegyei vállalkozók nevében gratulált a pont ezen a napon Szegeden tartózkodó friss Nobel-díjasunknak, Karikó Katalinnak, amit a konferencia résztvevői nagy tapssal nyugtáztak.