A hőség miatt a Szegedi Vízmű ismét kihelyezte a párakapukat a városban, a már „megszokott” helyekre, a Klauzál, illetve a Mars térre. A Vízmű szakembereinek fejlesztő munkája eredményeként a párakapuk „vandálbiztos, okos” kapuk lettek, telefonnal ki-be kapcsolható működéssel, esőérzékelővel, előre programozott nappali üzemmódban, illetve reményeik szerint rongálásbiztosabb kialakítással – számolt be a Szegedi Vízmű közösségi oldalán.

Mint írták, tavaly nyáron sajnálatos módon azt tapasztalták, hogy minden eddiginél gyakrabban rongálták meg a kihelyezett párakapukat és ivókutakat, emiatt idő előtt beszüntették az üzemeltetésüket.

Bíznak benne, hogy idén tovább segíthetnek a forróság elviselésében a párakapuk a városban, illetve a fejlesztésnek köszönhetően – helyszíni kiszállások nélkül – leállíthatóak lesznek eső vagy hűvösebb idő esetén, illetve csak a nappali órákban működnek majd a párakapuk, de a beépített elektronikai rendszer egyelőre „teszt” üzemmódban működik.

A két párakapun túl a Múzeumok éjszakája rendezvény óta üzemel egy ivócsap a Móra parkban.

További híreinkért látogass el a www.szegedamindenem.hu weboldalra, vagy kövess minket Facebook illetve Instagram oldalunkon.