A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki tüzet gyújtott egy társasház szeméttárolójában.


A megalapozott gyanú szerint a 26 éves elkövető 2022. február 27-én este egy szegedi lakóház szeméttárolójában szándékosan tüzet okozott. A kialakult tűz miatt a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a társasház lakóit kimenekítették majd a tüzet eloltották. A gyújtogató a cselekményével több, mint 5 millió forint kárt okozott az ingatlanban. Az egyenruhások a bűncselekmény helyszínének közelében azonosították a férfit, akit elfogtak és előállítottak a Szegedi Rendőrkapitányságra. A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy a gyanúsított 2021-ben egy csongrádi társasháznak a postaládáját is felgyújtotta.

Ellene őrizetbe vétele mellett közveszély okozása és rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a Szegedi Járási Ügyészség részére.