Két defibrillátorral gazdagodott a Szegedi Nemzeti Színház, melyet ünnepélyes keretek között a mai nap adtak át. A készülékek két jótékony adományozó által kerültek a színházhoz, egyikük Katona Mária egykori énekkari tag, jegypénztáros, valamint a Szent-Györgyi Albert Rotary Club jóvoltából.


Barnák László főigazgató úgy fogalmazott, a színház jót tesz az egészségünknek, de most már a szó szoros értelmében, életet is menthet. Ezt a két színház portáján fogják majd elhelyezni, hisz ott 24 órás szolgálat van. Több munkavállaló is kap majd olyan képzést, ami arról szól, hogyan lehet ezeket a készülékeket használni. A főigazgató azt is hozzátette, hogy annak örülne a legjobban, ha nem kellene ezeket a készülékeket használni. Viszont a színházban esténként több száz ember fordul meg, így még jobban biztonságban érezhetik magukat. Emellett mindenki számára biztosítva vannak ezek az eszközök, akik a színház közelében tartózkodnak. Fontos, hogy a Szegedi Nemzeti Színház is felkerüljön az életmentő körbe.

Hangai József, a regionális mentőszervezet kommunikációs munkatársa elmondta, az életmentő pontot az Országos Mentőszolgálat hívta életre, azzal a céllal, hogy az ország forgalmas intézményeiben legyenek olyan pontok, ahol hozzáférhető egy ritmuszavar megszüntetésére alkalmas készülék. Már zajlanak az egyeztetések a színházzal arról a dolgozói tanfolyamról, amelynek elvégzése után a teátrum felkerül életmentő pontként az országos térképre és a Szív City alkalmazásba. Ezek a tanfolyamok mindenki számára elérhetőek minden hónap első hétfőjén, a megyeszékhelyi mentőállomáson.