A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a trolibuszt vezető fiatal férfival szemben, aki tavaly ősszel, Szegeden elütötte a hajlott korú sértettet, majd még csak fel sem segítette őt az úttestről.


A vádirat szerint az idős férfi 2022. szeptember 26-án, 8 órakor az egyik helyi trolijáraton utazott. A végállomáson leszállt, és csomagjaival a kezében a megállóhelyen várakozó jármű előtt át akart haladni az úton. Ekkor azonban a trolibusz vezető a kellő körültekintés nélkül kihajtott a megállóból, és a busz elejével elütötte a sértettet, aki az úttestre zuhant. Ezt észlelve a sofőr megállt, majd a járművéből kiszállt. Ahelyett azonban, hogy felsegítette volna a vérző sértettet, szidalmak közepette nézte végig, ahogyan feltápászkodik és csomagjait magához véve, nehézkesen távozik.

A vádlott az esetről sem a mentőket, sem a rendőrséget nem értesítette, még ennek lehetőségét sem ajánlotta fel a helyszínen a sértettnek.

A járási ügyészség a vádlottat segítségnyújtás elmulasztása bűntettének minősített esetével vádolja. Az elkövető bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Az esetet a tömegközlekedési eszköz fedélzeti kamerája rögzítette, az erről készül videó itt érhető el:

https://www.facebook.com/watch/?v=1232958913988356