Szeged és a Homokhátság idei eredményeiről és a jövő év terveiről beszélgetett Mihálffy Béla kormánypárti politikus a Szegedmával.

A képviselő elmondta, a A 2023-as év valóban a nagy küzdelmek éve volt a háború, az infláció, a migráció és a brüsszeli szankciós politika okozta energiaválság miatt. Azonban a magyar gazdaság bebizonyította, hogy a képes a nehéz helyzettel megküzdeni. Sok jó eredménnyel zárult a 2023-as év.

Sikerült megakadályozni, hogy Szegeden a baloldali városvezetés – a hibás lakásrendelete miatt – az önkormányzati lakásokból kilakoltassa a szegediekért dolgozó egészségügyi dolgozókat, rendőröket és tanárokat. A Szegedi Tudományegyetemen is több 10 milliárd értékű egészségügyi fejlesztéseket adtak át, illetve a Science Park infrastruktúra fejlesztése is megkezdődött több mint 9 milliárd forintból. Azonban a legfontosabbnak a múlt héten bejelentett kínai elektromos autógyártót nevezte.

Mihálffy Béla arra is kitért, hogy a homokhátsági önkormányzatokat is nehéz helyzetbe hozta a brüsszeli szankciós politika, azonban azt tapasztalja, hogy jó kezekben vannak a települések. A térségben még mindig a legmeghatározóbb probléma a migráció és az arra épülő embercsempészet. Ezért a polgármesterekkel együttműködve kerestek megoldást a problémák kezelésére. Folyamatosan tartja a kapcsolatot a civil és hivatásos rendvédelmi szervekkel, akik a határon tartóztatják fel az illegálisan átjutni akaró migráns csapatokat, vagy a már átjutottak felderítésében játszanak szerepet.