Az idei évben hatodik alkalommal írták ki az Érték és Minőség Nagydíj pályázatát, melyre az ipari és gazdasági szereplők jelentkezését várták 45 termékkategóriában. A nívós megmérettetésen a szegedi gyökerű üvegipari vállalatcsoport, a CE Glass Industries is részt vett SZILTHERM hőszigetelő ablaküveg termékcsaládjával, amely az Energiahatékony építési termékek kategóriájában kitüntetésben is részesült a szeptember 7-én az Országházban megrendezett díjátadó ceremónián.


A 1998-ban útjára indított Magyar Termék Nagydíj közvetlen utódja a 2018-ban új, modern alapokra helyezett Érték és Minőség Nagydíj. Az ötfordulós pályázati rendszer célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a szakmai zsűri által védjegyhasználatra érdemesnek talált áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalára, és elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű, magas hozzáadott szellemi értéket képviselő áruk előállítását.

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy olyan kiemelkedő eredményekre és teljesítményekre fókuszál, ahol különös figyelmet szentelnek a természeti környezet védelmének, és korszerű, modern
eszközökkel válaszolnak a globális kihívásokra is.

A rangos pályázaton a CE Glass nem először szerepel sikerrel: elődje, a Szilánk 2005-ben és 2008-ban is sikerrel zárta pályázatát – utóbbi alkalommal szintén a SZILTHERM termékcsaládot illette Kiváló Építési Termék védjeggyel a Magyar Termék Nagydíj

Az elmúlt 15 esztendőben az üvegipari technológiák is fejlődtek, az építőipar igényei is változtak. Ami azonban állandó, hogy a SZILTHERM még mindig egy korszerű megoldást jelent otthonok, irodák százezreinek itthon és szerte Európában. Ennek a bizonyítéka, hogy másfél évtized után is méltónak találják termékünket a kitüntető védjegy viselésére – mondta Varga Gusztáv, a CE Glass Industires alapítója és vezetője.

Többrétegű hőszigetelő ablaküvegek gyártásával a Szegeden alapított üvegipari vállalat több mint két évtizede foglalkozik. Az évek során fejlesztéseiknek köszönhetően mind kapacitásában, mind méretében is a régió legnagyobb hőszigetelőüveg-gyártó üzemévé nőtte ki magát a CE Glass: csak az elmúlt évben több százezer most védjegyet nyert SZILTHERM hőszigetelő ablaküveg gördült le a gyár gépsorairól.

A környezetvédelmi és energiahatékonysági szempontok egyre hangsúlyosabbá válnak az építőiparban, ezzel pedig a hőszigetelő üvegek iránti kereslet is egyre csak növekszik. A CE Glass a hazai építőipari szereplők kiszolgálása mellett jelentős exporttevékenységet is folytat elsődlegesen a környező országok piacaira.