A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását és további bűncselekményben való bűnösség megállapítását indítványozta azzal a dusnoki férfival szemben, aki egy közlekedési vitából eredő csoportos verekedés során szíven szúrta ellenfelét.


Az ügyben a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség emelt vádat.

A Kecskeméti Törvényszék ítélete szerint egy magyar és egy román állampolgárságú férfi szóváltásba keveredett Dusnok belterületén egy közlekedési vita kapcsán. Ennek hevében boxerrel, illetve vasvillával kölcsönösen megrongálták egymás gépkocsiját, ezért a magyar férfi telefonon riasztotta az édesapját. Az apa azonnal a helyszínre sietett, ott azonban nem tudta számon kérni a fiatal román férfit, mivel ő éppen elhajtott. Az apa és a fia utána eredtek gépkocsijaikkal, és egy földes útig üldözték, ahova időközben megérkezett a román férfi felesége és apósa is, majd valamennyien megálltak, kiszálltak a gépjárművekből, és összeverekedtek. A kölcsönös bántalmazás során mindannyian több sérülést szereztek, mire a dusnoki apánál előkerült egy kés, amellyel szíven szúrta a román család akkor 51 éves férfi tagját, aki összeesett és a helyszínen életét vesztette.

A bíróság a dusnoki apát emberölés bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. A fiát és a – vita kialakulásában tevékenyen részt vevő fiatal – román férfit garázdaság és testi sértés bűncselekménye miatt 1 év 6 hónap végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve 2 év végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A bíróság a román férfi feleségével szemben testi sértés bűncselekménye elkövetése miatt  1 év 6 hónap végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. 

Az ítélet ellen az ügyészség az emberölést elkövető dusnoki férfi terhére súlyosítás, míg a vádlottak és a védőik felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a súlyosítás érdekében bejelentett ügyészségi fellebbezést fenntartva a kiszabott szabadságvesztés tartamának súlyosítását, valamint a férfi bűnösségének további testi sértés bűncselekményében történő megállapítását, míg a többi elkövetővel szemben az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.