A Szegedi Tudományegyetem országos beiskolázási kampánya keretében széles képzési kínálatának bemutatása mellett a 2024-es felvételi változásokról is átfogó tájékoztatást kínál az érdeklődő középiskolásoknak, szüleiknek és tanáraiknak. A 47 állomásos, nagyszabású roadshow-n ismertetik Magyarország legjobb egyetemének képzésein felül a felvételi követelményeket és a pluszpontok megszerzésének lehetőségeit is.

A 2024-től bevezetett változások eredményeként, az egyetemek és főiskolák intézményenként és szakonként eltérő felvételi követelményeket határoztak meg, így különösen fontossá vált, hogy a Szegedi Tudományegyetem képzési kínálata mellett követelményrendszeréről is első kézből értesüljenek az érdeklődők.

Az intézmény munkatársai által a fiatalok és szüleik negyven középiskolában és gimnáziumban nyerhetnek betekintést a Szegedi Tudományegyetem életébe. A felsőoktatási intézmény ezen kívül hét további helyszínen is jelen lesz, bővítve ezáltal beiskolázási kampányának területeit.

Az első ilyen, új állomás a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, ahol 2023. november 11-én 10:00 és 14:00 óra között a Szegedi Tudományegyetem 12 kara mellett a Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság munkatársai pontos és részletes tájékoztatást adnak az SZTE képzéseinek legfontosabb tudnivalóiról.

A 2024-es beiskolázási kampányban kiemelt szerepet kap az SZTE Pontkalkulátor, amely segítségével a jelentkezők kiszámolhatják a várható felvételi eredményeiket az egyetemen elérhető valamennyi szak tekintetében. Ez segítséget jelenthet a megfelelő szak kiválasztásában, és a jelentkezési sorrend meghatározásában is.

Emellett a roadshow keretében meghirdetett rendezvényekre látogatók tájékozódhatnak az egyetem képzési kínálatáról, a lakhatási lehetőségekről, a hazai és nemzetközi ösztöndíjakról és természetesen a hallgatói életről is, valamint arról, hogy az SZTE-re jelentkezők milyen tevékenységekért, vagy eseményeken való részvételért kaphatnak plusz pontot a felvételi eljárásban.

SZTE