Francia és magyar nyelven írt alá nemzetközi együttműködési keretmegállapodásról szóló szándéknyilatkozatot a Szegedi Tudományegyetem és a francia Réunioni Egyetem – a dokumentum tartalma a felek számára hasznos, közös oktatási és kutatási területeken való fejlesztéseket foglal magába.

SZTE/Bobkó Anna

A francia egyetem képviselőit, Prof. Dr. Anne-Françoise Zattarát, a Réunioni Egyetem Európai ügyekért, Nemzetközi Kapcsolatokért és Regionális Együttműködésért Felelős Rektorhelyettesét és Dr. Szegvàri-Mas Annát, a Réunioni Egyetem Nemzetközi projektmenedzserét 2022. április 22-én Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja, Dr. Bene Tamás, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati igazgatója, Dr. Kruzslicz Péter, az SZTE Frankofón Egyetemi Központ adminisztrációs igazgatója és Zilahi Tibor, az SZTE ERASMUS+ intézményi programkoordinátora fogadta.

A találkozón a felek megegyeztek abban, hogy a nemzetközi stratégiák fontosságára való tekintettel, a kölcsönösen hasznos partnerség szellemében szorosabb együttműködési kapcsolatokat kívánnak kialakítani egymással, és fejleszteni szeretnék úgy az oktatás, mint a kutatás területén meglévő tudásokat, ismereteiket. Ezt egy nemzetközi együttműködési keretmegállapodásról szóló szándéknyilatkozat aláírásával erősítették meg.

A nemzetközi együttműködési keretmegállapodásban összefoglaltak első, kézzelfogható eredménye április végén várható, ekkor az ERASMUS+ program támogatásával a Szegedi Tudományegyem Mezőgazdasági Karának vezetője és két munkatársa a Réunioni Egyetemen tesznek látogatást. A közeljövőben a francia partnerintézmény több munkatársa is ellátogat az SZTE-re az akadémiai együttműködések részleteinek véglegesítése és az együttműködési megállapodás aláírása céljából.