Önkéntes munkával segítették a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Technikum tanulói a Máltai Szeretetszolgálat városi csoportjának új otthonában a kert rendbetételét. Az adományok gyűjtését és osztását végző önkéntes csoport a következő évtől a Csanádi utca helyett az Algyői úton lesz elérhető.

A munka elsősorban bozótirtásból, favágásból, de szemétszedésből is állt, mivel az új ingatlannak hosszú évek óta nem gondozták az udvarát. A munkában az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum tizenkét tanulója, három szakoktatója, valamint további hét önkéntes vett részt.


Amikor nekiálltak, a sűrű növényzettől nem is látszott az épület, ám néhány óra alatt a kerti munka nagy részét el tudták végezni, ami pedig hátra maradt, arra is sor kerül hamarosan, hiszen a munkát egy hét múlva folytatják, szintén az Erdészeti Technikum tanulóinak segítségével.


„Hatalmas megkönnyebbülés ez számunkra, mert ha nem kapunk segítséget diákoktól, akkor a decemberi költözés kivitelezhetetlen lett volna” – mondta Mártáné Lőrinc Veronika, a Szegedi Máltai Csoport vezetője. A munka nagyságát jól mutatja, hogy az önkéntesek teljesen megtöltötték a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. hulladékszállító autóját zöldhulladékkal.