A Szegedi Ifjúsági Napokon a zenei színpadok mellett a Civil Faluban nonprofit szervezetek tevékenységeit is megismerhették a fesztivál látogatók.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány standján önkéntesség, bohócdoktorkodás, finom falatok, hajszínezés, hajfonás várta a fesztiválozókat. Az alapítvány önkéntes hajszobrászai négyszáznál több fiatalt fesztiválosítottak, tettek extravagánssá, ezernél több vendég kapott kisebb – nagyobb ajándékot, szeretetcsoki kockákat, a hőségriadóra tekintettel frissítő ásványvizet. Minden ingyenes volt.

Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy a SZIN fesztivál megfáradt vendégei a Civil Faluba kitelepülő szervezeteknél eltöltött néhány percben megismerhették a szervezetek jótékonysági tevékenységeit, a vendégek a sok – sok ajándék mellett a fesztivál utáni mindennapokban is hasznos kapcsolatokat – ismereteket is szerezhettek a humanitárius, környezetvédelmi, sport – szabadidős, szociális, társadalmi témakörökben. A fiatalok fesztiválosítása, a hajfonás, a hajszínezés, a sok finom falat csak hab volt a tortán.