Az OTP-Bank-Pick Szeged válogatott kézilabdázói mellett más szegedi sztársportolók is részt vettek a 31. Trapp Napon. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézete által szervezett eseményen a mozgásé, a sporté és a jókedvé volt a főszerep.

Kép: Karancsi Zoltán

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézete 2023. április 26-án, szerdán az SZTE JGYPK Topolya sori Sportcsarnokban már a 31. Trapp Napot rendezte meg. A sportnap megvalósítása hagyományosan a végzős sport- és rekreációszervező hallgatók vizsgafeladata.

A megnyitón részt vett Dr. Forró Lajos, az SZTE JGYPK közkapcsolati dékánhelyettese, Dr. Tokodi Margaréta, SZTE Sportközpont vezetője valamint Hajdúné Dr. Petrovszki Zita, az SZTE Testnevelési és Sporttudományi Intézet intézetvezetője.

A sportrendezvények célja lehet, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmódra azon belül a sportolásra – mindegy milyen sport, a lényeg a rendszeresség. Célja lehet még, hogy egy-egy sportágat, mozgásformát népszerűsítsen, továbbá jó hangulatú versengést biztosítson; nem lesz másképp ez a mai napon sem, hiszen a szervezők számos színes programot kínálnak számunkra – hangsúlyozta Hajdúné Dr. Petrovszki Zita a megnyitón.

A három évtizedes múltra visszatekintő sportesemény idén is bővelkedett sztársportolókban és izgalmas bemutatókban. Olasz Anna olimpikon, világbajnoki ezüstérmes hosszútávúszó, Pádár Nikolett Európa-bajnoki bronzérmes úszó, aki néhány nappal a rendezvény előtt megnyerte a magyar bajnokságot 200 méteres gyorsúszásban, így bekerült a világbajnokságra utazó válogatottba, Nagy Péter, az SZTE alumnusa, Európa-bajnoki bronzérmes súlyemelő, Kiss Máté, a WBO interkontinentális bajnoka és Mocsári Bence, az SZTE hallgatója, parasportoló is aktuális információkról számolt be karrierjéről. Később az élsportolók az SZTE-s hallgatókkal felálló Vidux-SZRSE röplabdacsapat játékosaival és edzőjükkel, Fésűs Erzsébettel játékos vetélkedőn mérték össze tudásukat.

A programot színesítette a Sun City Rúd Fittness Stúdió bemutatója, Bakos Bence, a Gazdaságtudományi Kar Gazdálkodási és Menedzsment szakának harmadéves hallgatója, aki élőben adott elő dalokat. A Büntetésvégrehajtás kutyás bemutatója is nagy népszerűségnek örvendett, köszönhetően Larának és Rockynak, a két négylábú őrzőnek.