A Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint, több mint ezer négyzetméteren lángolt a tarló szombaton Maroslelénél. A tűz a szomszédos gabonatáblát is veszélyeztette. A makói és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók körülhatárolták, majd eloltották a lángokat.

Vasárnap tíz esetben kellett a Csongrád-Csanád vármegyei tűzoltóknak kidőlt fáknál mentéseket végezniük. Nyolc jelzés Szegedről, kettő pedig Makóról érkezett a délutáni vihar után. Mindenhol a járdát és a közutat zárták el a kidőlt, nagy méretű fák. A beavatkozásokat a szegedi és a makói hivatásos tűzoltók végezték el, személyi sérülés sehol sem történt. 

Egy autó égett vasárnap Szegeden, a Göndör soron. A tüzet a szegedi hivatásos egység egy vízsugárral oltotta el, majd visszahűtötte az izzó alkatrészeket. A tűzesetben senki sem sérült meg. 

Ezer négyzetméteren égett az avar vasárnap Szegeden, a Baktói városrészben. Három szegedi egység fékezte meg a lángokat, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott komoly károkat a területen.