A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a nőnek, aki múlt péntek éjjel, Szegeden felgyújtotta a férjével közös lakhelyükül szolgáló építményt, miközben a férfi odabent aludt.


A megalapozott gyanú szerint a házaspár egy híd alatt, sátorokból készített felépítményben lakott, és a feleség már korábban is több alkalommal agresszívan lépett fel férjével szemben. Aznapi vitáikat követően, 2023. május 19-én, éjfél körüli időben a gyanúsított megvárta, míg a férfi aludni tér, majd pár perc elteltével felgyújtotta a sátrat, azért, hogy férje tűzhalált haljon. A sértett azonban feleszmélt és sikerült sértetlenül kimenekülnie a sátorból, mielőtt az teljesen kiégett volna.

Az emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a főügyészség a gyanúsított letartóztatását a szökés-elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyének okán indítványozta.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását az ügyész indítvánnyal egyezően, egy hónapra elrendelte. Végzését az ügyészség tudomásul vette, míg az ellen a védelem fellebbezést jelentett be.