Sárkány Győző grafikus vezeti körbe az érdeklődőket Létidő című kiállításán. A Ferenczy Noémi-díjas, Érdemes Művész a tárlat kurátorával, Dr. Nátyi Róberttel közösen tart bejárást a Reök-palotát betöltő életműtárlaton november 14-én.

Október 7-i megnyitója óta folyamatos az érdeklődés Sárkány Győző képzőművész Létidő című tárlata iránt. A REÖK-ben megrendezett, életmű-jellegű kiállítás kivételesen nagy számú, csaknem 500 műalkotása reprezentatívan mutatja be azt az intellektuális és sokrétű alkotói tevékenységet, amely az elismert grafikus majdnem fél évszázados pályáját jellemzi.

A tárlaton hagyományos eljárással készített és elektrografikák, tusrajzok, művészkönyvek, térinstallációk, vegyes technikával létrehozott alkotások sokasága képviseli Sárkány Győző egyéni stílusát, akinek a professzionális kidolgozás biztos alapjaira felépített, összetett képi világában számos hatás érvényesül a szürrealizmustól a pop artig, a reneszánsz grafika nagymestereitől a kortárs művészeti ihletésig.

A hazai képzőművészeti szcénában szervezőként és közösségépítőként is rendkívül aktív, karizmatikus művész november 14-én újra Szegedre látogat, hogy személyesen vezesse be az érdeklődőket komplex és gazdag alkotói világába. Elbeszélésein át az épület összes termét megtöltő, sokrétű gyűjtemény darabjait az eddigi életpályáját összegző, nagy tudású képzőművész egyedi nézőpontjából is megismerhetik az érdeklődők, akiknek így lehetőségük nyílik az első pillantásra esetleg rejtve maradó, mélyebb összefüggéseket is felfedezni a grafikus bámulatos látványt nyújtó, gazdag szimbolikával átitatott, tartalmas műveiben.

A tárlatvezetés alkalmával Dr. Nátyi Róbert művészettörténész, a REÖK vezető kurátora lesz Sárkány Győző beszélgetőpartnere, akinek meglátásain keresztül a kiállított művek és Sárkány munkásságának művészettörténeti kapcsolatrendszerét és a szoros együttműködésben lezajlott kiállításrendezés kulisszatitkait is megismerhetik a résztvevők.

A kötetlen bejárás 14-én, kedden 16.30-kor veszi kezdetét. A részvétel előzetes regisztrációt követően pusztán egy kiállítási belépőjegy megvásárlásához kötött – a regisztrációkat a gyakornok@szegediszabadteri.hu címen várják a szervezők. Az aktuális jegyárakról és kedvezményekről bővebb információ elérhető a REÖK weboldalán.