Hamarosan kicsengetnek, a vakáció veszélyeire hívták fel a figyelmet a vármegye rendőrei.


Szabó Csilla rendőrfőhadnagy, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa elmondta, a nyár a fesztiválok és a nagy rendezvények időszaka. Fontos, hogy az a baráti társaság, aki együtt indul el szórakozni, vállaljon egymásért felelősséget. Ha valaki segítségre szorul, ne hagyjuk egyedül. Gondoskodjunk arról ,hogy épségben hazajusson.

Arra is kitért, hogy lehetőleg olyan italokat fogyasszanak a fiatalok, amit ők vásároltak. Fontos az is, hogy előttük töltsék ki az italukat, vagy saját maguk. Ne hagyjuk őrizetlenül se az üvegünket, se a poharunkat. Legyen mindig szemünk előtt, hogy a saját életünkről, és egészségünkről van szó.

Ha nyaralni megyünk, strandokon ne hagyjuk őrizetlenül értékeinket, a törölköző nem véd a lopástól. Ilyenkor lezárt autóban sem célszerű csomagokat hagyni, hisz akik szeretnék megszerezni, azok el is tulajdonítják. A vagyonbiztonság kérdése kapcsolódik, a biztonságos internethasználathoz is. Mindig megbízható helyről próbáljunk rendelni, lehetőleg utánvéttel. Senkinek ne adjuk ki a személyes adatainkat, hisz ebből rengeteg probléma adódik.