Szerdán már több meccset is rendeztek az Európa-bajnoki selejtezőben. Az OTP-Bank PICK-Szeged öt játékosa lépett pályára hazájuk nemzeti csapatában.

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

A horvát együttesben ketten, Luka Stepancic (2 gól) és Mario Sostaric (5) is szerepet kapott. Déli szomszédunk Görögországban nyert 31-26-ra. A norvégok Szlovákiában diadalmaskodtak, méghozzá 33-23-ra, a meccs legeredményesebb játékosa Alexander Blonz volt hat találattal. Miguel Martins is rendesen megszórta magát a portugál együttesben, irányítónk nyolc gólt jegyzett a törökök ellen idegenben megnyert (37-35) találkozón. Sebastian Frimmel is győztesen hagyta el a pályát az osztrák válogatott tagjaként. Szélsőnk három gólja is kellett ahhoz, hogy Romániában magabiztosan 35-30-ra nyerjenek.

Ma 18 órakor az alaposan megfiatalított magyar válogatott Litvániában szerepel. A keretben három játékosunk található, Rosta Miklós, Szita Zoltán és Molnár Robin. Utóbbi lehet az első PICK Kézilabda Akadémia játékosa, aki pályára lép a felnőtt nemzeti együttesben, így mindenki izgalommal várja a meccset, hogy a fiatal tehetség szerepet kap-e a találkozón. Az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti. A szerbek, Bogdan Radivojeviccsel a soraiban Finnországban szerepelnek.