Az óriási érdeklődésre való tekintettel sétálójegyeket hirdet a Szegedi Szimfonikus Zenekar Ajándékkoncertjére a Szabadtéri Játékok. Az 500 sétálójegy egyikéért június 28-án déltől jelentkezhetnek a zenekedvelők a Fesztivál Jegyirodában.

Példátlan érdeklődés előzi meg a Szegedi Szabadtéri Játékok idei Ajándékkoncertjét. A Szegedi Szimfonikus Zenekar immár hagyományossá vált klasszikuszenei estjén 2023-ban a tánc játssza majd a főszerepet. Az első felvonásban 19. századi remekek: Csajkovszkij Diótörő-szvitje, Borogyin Polovec és Dvořák Szláv táncai kápráztatják el a hallgatókat; a második felvonásban Ravel és Kodály egy-egy közismert zeneműve, a Boléro és a Galántai táncok szólalnak meg a Dóm téren. A Szegedi Szimfonikus Zenekar kiváló művészeit Gyüdi Sándor vezényli majd az esten.

A színvonalas összeállítás rendkívül vonzónak bizonyult a szimfonikusok és a klasszikus muzsika rajongóinak körében. Amellett, hogy a városi sajtóban több nyereményjátékon is szerencsét próbálhattak az érdeklődők, hogy belépőhöz jussanak, a Szegedi Szabadtéri Fesztivál Jegyirodájában június 16-tól lehetett jelentkezni Ajándékkoncert-jegyekért. Rengetegen szerettek volna részt venni a szimfonikus esten, a meghirdetett napon már a nyitás előtt kígyózó sorban várakoztak a zenekedvelők a REÖK bejáratánál, így az Ajándékkoncertre szóló belépők még aznap elfogytak.

Ennek ellenére továbbra sem lankad az érdeklődés a Szegedi Szimfonikusok különleges estje iránt. A Fesztivál vezetése ezért úgy határozott, korábban példa nélkül való lehetőséget teremt azok számára, akiknek nem volt alkalma ülőhelyet szerezni a július 1-jén megrendezendő koncertre. A következő napokban 500 sétálójegyet kínál az érdeklődőknek a Szabadtéri, amellyel beléphetnek majd a koncertre, és a nézőtér két oldaláról, a Dóm tér árkádjai alól meghallgathatják a Zenekar műsorát. A Fesztivál Jegyirodában tudnak jelentkezni sétálójegyekért, akik kíváncsiak a hangversenyre: erre június 28. szerda 12.00 órától lesz lehetőség. Minden érdeklődő fejenként maximum két belépőt igényelhet, a készlet erejéig.

Aki pedig még több klasszikus színpadi szórakozásra vágyik, a következő hétvégén, a Holdvilágos éjszakán című operett-opera gálán élvezheti majd a hagyományos zenés színház legjavát, szintén a Szegedi Szimfonikus Zenekar, nagyszerű szegedi operaénekesek és vendégművészek előadásában, Barnák László főigazgató rendezésében.