Szörnyű baleset történt Szlovákiában, a D2-es autópályán egy magyar autóbusz ütközött össze egy kamionnal. A hírek szerint 55 sérültje van az esetnek.


Menczer Tamás külügyi államtitkár számolt be róla közösségi oldalán, hogy egy magyar autóbusz karambolozott Szlovákiában, a D2-es autópályán. Mint írta, a mentés a helyszínen zajlik, kollégáik a helyszínen vannak.

Az Index tudósításában az olvasható: a Ma7 szlovák portál információi szerint egy kamionnal ütközött az autóbusz a D2-es Csehország felé vezető szakaszán. A JELENLEG RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ ADATOK SZERINT EGY EMBER MEGHALT, 55-EN PEDIG MEGSÉRÜLTEK.

A helyszínen 28 malackai és pozsonyi tűzoltó segédkezik, akik orvosi elsősegélyt nyújtanak a sérülteknek, és a beszorult személyeket szabadítják ki a balesetet szenvedett buszból. AZ ÜTKÖZÉS UTÁN A BUSZ FELE UGYANIS BESZORULT A KAMIONBA.

A rendőrség Malacka felé, az I/2-es útra tereli a forgalmat. A helyzet miatt hosszabb időre le lesz zárva a sztráda érintett szakasza – írta a pozsonyi rendőrség a Facebookon. A baleset nem sokkal 11 óra előtt történt a závodi pihenőállomás közelében. A rendőrség azt ajánlja a sofőröknek, hogy a D2-es autópályát Lamacs, Pozsonbeszterce és Stomfa irányába használják. A helyszínen megszondázták a sofőröket is, azonban az eredmény negatív volt – olvasható a cikkben.