Észak-Korea helyi idő szerint szerdán feltehetően két ballisztikus rakétát lőtt ki, amelyek a Japán-tengerbe csapódtak – közölte a japán parti őrség a védelmi minisztériumra hivatkozva – számolt be az MTI.

Kép: Magyarnemzet.hu

Az NHK japán közszolgálati televízió tudósítása szerint a rakéták a szigetország kizárólagos gazdasági övezetének határain kívül estek a tengerbe.

A dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága nem sokkal korábban egy feltételezett ballisztikus rakétáról számolt be, amely a tengerbe zuhant. A tájékoztatás szerint a kilövést még elemzik, hogy meghatározhassák a rakéta típusát.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség felidézte, hogy a rakétaindítást megelőző napon tartotta az Egyesült Államok és Dél-Korea az úgynevezett Nukleáris Konzultációs Csoport (NCG) első ülését, amely az amerikai elrettentés kiterjesztését szolgálja szövetségese területére.

Észak-Korea a múlt héten sikeresen bocsátott fel egy Hvaszong-18 típusú interkontinentális ballisztikus rakétát. Ez volt idén Phenjan 12. rakétafellövése.