A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Mátrix Projekt keretében több millió forintot és luxuskocsikat foglaltak le egy csalásokra szakosodott bűnbandától.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiberbűnözéssel foglalkozó nyomozói a Terrorelhárítási Központ munkatársaival, illetve az együttműködő vármegyék detektívjeivel közösen az elmúlt időszakban több személyt is elfogtak – köztük az ukrán állampolgárságú főszervezőt és társát, valamint számos pénzmosót – abból a bűnbandából, akik online banki csalásokra szakosodtak, és csaknem 100 millió forint kárt okoztak a sértetteknek. A nemzetközi együttműködésnek köszönhetően a hetekben a német hatóságok elkaptak egy szintén pénzmosással gyanúsítható elkövetőt, akinek a budapesti lakásán január 30-án megtartott kutatás során a nyomozók több millió forintot, külföldi valutát, kábítószergyanús anyagot, illetve két nagy értékű luxusautót foglaltak le.

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a https://KiberPajzs.hu oldalán talál.