Sok munkát adnak a vármegye tűzoltóinak a kidőlt fák és a lehasadt faágak.


Csütörtökön, reggel Szegeden, a Fecske utcában egy nagyméretű fa ága lehasadt és a járókelőket veszélyeztette. Kisteleken, az Árpád utcában is egy lehasadt faág veszélyeztette a forgalmat. A városok hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel végezték el a műszaki mentéseket. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Csütörtökön délelőtt lesodródott az úttestről és az oldalával fának ütközött egy személyautó a Szentes és Szarvas közötti 4401-es úton, a 12-es kilométerszelvénynél. A műszaki mentést végző szentesi hivatásos tűzoltók egy embert feszítővágóval kiszabadítottak a járműből, majd kiemelték és átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak. Az egységek áramtalanították a gépkocsit. 

Csütörtökön délután Ruzsa és Üllés között, az 5433-as számú út 8-as kilométerszelvényénél egy nagyméretű fa kidőlt és a forgalmat veszélyeztette. A ruzsai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel végezték el a műszaki mentést.  Személyi sérülés nem történt.

Csongrádon, az Új utcában egy melléképület klímaberendezése égett csütörtökön a kora esti órákban.  A helyszínre érkező csongrádi és szentesi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet.