Két pályázatból fejlesztené játszóterét Kübekháza. Ezt két pályázatból szeretnék megvalósítani, melynek értéke 8 millió forint. A játékok egy része már ősszel kikerül a területre, további eszközöket egy most benyújtott pályázatból szeretnének vásárolni.


A Képviselő-testület döntése alapján készíttette el a terveket és nyújtotta be múlt pénteken a polgármesteri hivatal a helyi játszótér további fejlesztését célzó LEADER-pályázatát. Valamivel több mint 4 millió Ft értékben kerülnének szabványos játékeszközök beszerzésre és telepítésre a már elavult és használhatatlan farönk eszközök helyére. A pályázatból az önkormányzat egy háromüléses hintát – amelyből az egyik egy acélvázkeretes fészek hinta -, egy mászófalat, és egy csúszdás bébihintát vásárolna.

E projekt kivitelezését megelőzi a pályázaton már elnyert kötélpiramisunk és UFO-forgónk kivitelezése, amely előkészítéséhez a bölcsőde átadását követően, valamikor az ősz folyamán lát hozzá az önkormányzat. A játszótéri homokozó fertőtlenítését hamarosan elvégeztetik, a sajnálatosan eltörött libikóka pótlására is ősszel kerül sor. E most futó két pályázattal mintegy 8 millió Ft értékű játszótérfejlesztés valósul meg Kübekházán.