A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósította meg Csongrád-Csanád vármegyében a TOP-1.3.1-15-CS1-2021-00006 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Csongrád megyében III” című projektet. A projektet a társaság bruttó 1,5 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósította meg. A projekt részeként teljeskörűen megújult a 4521-es jelű Szentes-Mindszent-Hódmezővásárhely összekötő út mintegy 4,4  kilométeres szakasza – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön a Szeged a Mindenem hírportált.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 4,4 kilométeren újult meg a 4521-es jelű út 10+105 és 13+056 kilométerszelvények közötti és a 14+170 és 15+596,5 kilóméterszelvények közötti szakasza. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósult meg. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezők mintegy bruttó 686 millió forintból valósították meg a beruházást.

A felújítás részeként a kivitelező gondoskodott a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Sor került a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

A beruházások megvalósulását követően nőtt a forgalombiztonság és nagymértékben javult az út szolgáltatási színvonala.

A beruházás ünnepélyes átadásán 2023. augusztus 10-én a résztvevőket Farkas Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte, majd beszédet mondott Gémes László Csongrád-Csanád Vármegye Közgyűlésének elnöke, Zsótér Károly Mindszent polgármestere, Tóth Péter Szegvár alpolgármestere és Hunkó József a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád-Csanád vármegyei igazgatója.