A holnapi napon kezdődik a 69. Vásárhelyi Őszi Tárlatra regisztrált félezernyi alkotás zsűrizése az Alföldi Galériában. A 2023. évi kiállításra 214 művész jelentkezett 302 festménnyel, 101 grafikával, 77 plasztikával és 22 egyéb műfaji kategóriába tartozó munkával. A tárlat öttagú zsűrije kétnapos munkával választja ki azon műalkotásokat, amelyeket a nagyközönség az október 8-i megnyitót követően az Alföldi Galéria földszinti termeiben megtekinthet.


A 69. Vásárhelyi Őszi Tárlatra beadott alkotásokról, és zsűrizés folyamatáról és tapasztalatairól 2023. augusztus 15-én, kedden 13 órai kezdettel tart sajtótájékoztatót Dr. Nátyi Róbert művészettörténész, a tárlat kurátora az Alföldi Galériában (Hódmezővásárhely, Kossuth tér 8. – megközelíthető gépkocsival a Szőnyi utca felőli kapun), a zsűrizés szünetében.

A tárlat anyagát válogató és a díjakról döntő szakmai testület vezetője, egyben a tárlat kurátora Dr. Nátyi Róbert művészettörténész, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának dékánja. A grémium munkájában Dr. Barabás Márton Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, Kotormán Norbert Munkácsy-díjas szobrászművész, Király Gábor festőművész, a legutóbbi Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíjas alkotója, valamint Dr. Miklós Péter eszmetörténész, mint a kiállítási katalógus előszavának szerzője vesz részt.