Hamarosan egy egy élelmiszer-ipari csomagolóüzem fog épülni a Makói Ipari Parkban, már idén be szeretnék indítani az új gyárat.

Farkas Éva Erzsébet a Promenad24.hu-nak elmondta, a kínai befektető egy 30 milliárdos gigaberuházás keretében alumínium italdobozokat előállító üzemet létesít a helyi ipari parkban. A tavaly szeptember végi alapkőletétel óta gőzerővel folyik az előkészítő munka. Makó életében kiemelt jelentőséggel bír ez a nagy léptékű gazdasági fejlesztés – szögezte le. Hozzátette, nemcsak a kínai gyár szempontjából fontos, de a további előrelépés lehetőségét is magában hordozza, hogy közel 6 milliárdos kormánytámogatással korszerűsítik és bővítik a Makói Ipari Park közműhálózatát, infrastruktúráját.

„A magyar kormány 5 milliárd 800 millió forintot biztosított az önkormányzat számára az ipari park területén az elektromos-, a víz-, szennyvíz- és a gázhálózat teljes körű korszerűsítésére, bővítésére. A közbeszerzési eljárások folyamatban vannak. A gyárépítés beruházásának megkezdése előtt a szabályok szerint megtörtént a több mint 10 hektáros terület lőszermentesítése, illetve három ütemben végezték, végzik el a régészeti feltárásokat, vizsgálatokat. A felmerült költségeket az önkormányzat megelőlegezte, amit a befektető vissza fog téríteni” – tette hozzá.

Forrás és kép: Promenad 24