A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. július 26-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 415 határsértőt tartóztattak fel, és 105 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a rendőrség.


Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 14 esetben összesen 392 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Ferencszállás és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, marokkói, pakisztáni, tunéziai, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 4 esetben összesen 105 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben. Magyarország területén az elmúlt 24 órában egy ember ellen indult büntetőeljárás – közölte a rendőrség.