Több balesethez is riasztották a vármegye tűzoltóit a hétvégén, sajnos egy halálos kimenetelű is történt. A legtöbb baleset a kora reggeli órákban történt – közölte a katasztrófavédelem.

Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a szalagkorlátot átszakította, majd az árokba hajtott egy személyautó szombaton reggel Hódmezővásárhelyen, a 47-es úton Vajhátnál. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, a balesetben senki sem sérült meg. 

Halálos kimenetelű baleset történt szombaton reggel Mórahalomnál. Két autó ütközött az 5514-es úton. A műszaki mentést a ruzsai és a szegedi hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes tűzoltók végezték el. 

Két autó karambolozott szombaton reggel Makó belterületén. A makói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Senki sem sérült meg. 

Árokba sodródott, majd az oldalára borult egy autó szombaton reggel Hódmezővásárhely külterületén, Batidánál. A hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók percek alatt a helyszínre érkeztek, áramtalanították az autót. Egy ember sérült meg a balesetben. 

Lesodródott az úttestről, majd fának ütközött egy autó szombaton délután Szegednél, az 5-ös főúton. A szegedi egység áramtalanította az autót, a mentők egy embert láttak el. 

A lerakódott korom égett egy családi ház kéményében vasárnap Fábiánsebestyénen. A szentesi hivatásos és a település önkéntes tűzoltói érkeztek a helyszínre, megszüntették az izzást, majd hőkamerával vizsgálták át a lakóházat. 

Árokba sodródott egy autó vasárnap Fábiánsebestyénnél, a 4642-es úton. A mentést a szentesi hivatásos és a fábiánsebetyéni önkéntes tűzoltók végezték el, személyi sérülés nem történt.